Skip to content
foto: Kathi Bach
foto: Kathi Bach

Elisabeth Waanders Quartet

Het Elisabeth Waanders Quartet bestaat uit jonge muzikanten die zich aan de Folkwang Universität der Künste in Essen hebben leren kennen. Elisabeth Waanders (1993, Enschede) heeft klassiek piano gestudeerd in Nederland. Haar liefde voor jazz en zang bracht haar in 2016 naar Essen in Duitsland. Een vast bestanddeel van haar band zijn Nicklas John (piano), Caris Hermes (contrabas) en Lukas Joachim (drums). De invloeden en sterktes van haar medemuzikanten en zichzelf, bestaande uit jazz, klassieke muziek en hiphop, vloeien samen in een programma met eigen composities, hedendaagse jazz en standards. Muzikaal gezien gaat het de vier muzikanten vooral om eerlijkheid, zonder angst voor tradities of het losbreken uit deze.
 
Elisabeth Waanders – zang
Nicklas John – piano
Caris Hermes – contrabas
Lukas Joachim – drums
 
www.carishermes.de
www.nicklasjohn.de
foto: Lukas Joachim
foto: Lukas Joachim

Lis Bad

Lis Bad is het soloproject van zangeres en pianiste Elisabeth Waanders. Hierin kan ze al haar creativiteit kwijt. Zonder de grenzen van genres kunnen de invloeden van Claude Debussy, via Carol King naar Erykah Badu hun weg vinden in haar composities. Op de synthesizer of piano ontstaat op deze manier abstracte popmuziek.
Als gast is Lis Bad op verschillende producties van rapper Schlakks te vinden. Samen met hem speelde ze de afgelopen jaren op verschillende festivals in Duitsland en Zwitserland.

Op dit moment werkt Lis Bad aan haar debuutalbum, die in de zomer van 2021 zal verschijnen.
 
foto: Stefan Muno
foto: Stefan Muno

Duo Stella & Elisabeth

Een lange vriendschap verbindt de klassieke zangeres Stella Louise Göke en de pianiste Elisabeth Waanders. Al in de eerste jaren van hun studie hebben ze elkaar muzikaal gevonden. Na hun eindexamens waren ze niet meer van elkaar te scheiden.
Wat de jonge vrouwen vooral verbindt, is hun liefde voor diversiteit. Zeg maar vaarwel tegen hokjes en categorieën. Voor deze beide muzikantes kent muziek geen grenzen. Modern ontmoet klassiek, vermengt zich met chansons en jazz, laat musical-liefhebbers tot hun trekken komen en schuwen evenmin de hits van de laatste decennia. En dit altijd met een bijzondere eigen noot. De stem van de zangeres verandert van de opera-achtige klanken van Madame Butterfly via de rokerige jazz à la Billie Holiday tot een emotionale chanson van Edith Piaf, altijd begeleidt door het steeds veranderende spel van de pianiste.
Stella & Elisabeth vertellen de verhalen achter de muziek en nemen hun luisteraars mee, ongeacht waar de muzikale reis naartoe gaat.
 
Stella Louise Göke – zang
Elisabeth Waanders – piano en zang

www.stellalouisegoeke.com