Skip to content
lis 1 pink
De Nederlandse pianiste en zangeres Elisabeth Waanders (1993, Enschede) is op zesjarige leeftijd begonnen met piano spelen. Ze volgde lessen bij Stefan Blaak en later studeerde ze bij Fred Oldenburg. In 2015 behaalde ze haar Bachelor of Music in ‘Performing Artist: Klassiek Piano’ aan het ArtEZ Institute of the Arts in Nederland. Naast het klassieke pianorepertoire van Mozart tot Debussy, ligt de interesse van de jonge muzikante vooral bij moderne muziek. Ze won verschillende prijzen in dit bereik, onder andere in 2009 bij de Rotterdamse Pianodriedaagse de prijs voor de beste vertolking van een hedendaagse compositie van een Nederlandse componist en in 2011 de Gaudeamus Muziekweek Prijs voor de beste vertolking van een hedendaagse compositie bij het Prinses Christina Concours in Enschede. Ze is ook werkzaam als begeleider voor klassieke zang, klassieke viool, musical, jazz en pop, met concerten in Nederland en Duitsland.
Haar andere grote passie is zingen. Al tijdens haar pianostudie nam ze les in jazzzang, o.a. bij Adrienne West en Fay Claassen. Haar grote talent zette haar ertoe om dit verder te ontwikkelen. In 2016 begon ze haar tweede Bachelor of Music ‘Performing Artist: Jazz – Singing’ bij Romy Camerun aan de jazzafdeling van de Folkwang Universität der Künste in Essen. Ze leidt haar eigen jazzkwartet Elisabeth Waanders Quartet en heeft met haar band concerten gegeven in Nederland, Duitsland en Libanon. 
 
In haar soloproject Lis Bad komt alles samen. Ze zingt en speelt haar eigen composities op piano en synthesizer, met invloeden uit klassiek, jazz, hiphop en pop. Samen met de Duitse rapper Schlakks, met wie ze verschillende features maakte, speelde ze op festivals in heel Duitsland en Zwitserland. 
 
Op dit moment werkt Lis Bad aan haar debuutalbum, die in de zomer van 2021 zal verschijnen.